Работа-Личен Живот

Здравейте приятели, 

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредната среща от инициативата "HR Вечер". Темата на дискусията ще бъде:

"Коучингът - тук и сега"

Целта е да създадем общо пространство на коучовете и техните потенциални клиенти за дискусия на актуалния въпрос -

 "Как се избира коуч в България?"

Здравейте, приятели,

Имаме удоволствието, да Ви поканим на вече традиционното, шесто по ред, събитие "HR Вечер" организирано от HR Bulgaria, HR cafe Bulgaria и Business & Networking Club.

По време на събитието ще имате възможност да размените идеи и опит с водещи HR професионалисти от всички бизнес сектори, да участвате в дискусиите и да създадете много полезни професионални контакти.

ТЕМА НА СЪБИТИЕТО:
ВОДИМ ЛИ БИТКИ, ЗА ДА ЖИВЕЕМ В МИР? или ОЩЕ НЕЩО ЗА ВАЖНОСТТА НА НАВРЕМЕННОТО РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ НА РАБОТНОТО МЯСТО.

Здравейте приятели,

Много от вас не знаят, но аз съм горд баща на тинейджър - 14 годишна девойка. Проблемът или по-точно въпроса - Накъде да поема? Какво правя със себе си? Това ли е моето училище/амплоа? и други такива, са теми на всекидневна дискусия. И благодаря на Господа за това! Реших да споделя с вас, нашите читатели и съмишленици, едно решение, средство за намиране на отговор.

Здравейте,

В настоящето интервю ще ви срещнем с Милен Иванов, предприемач в HR сегмента. Сигурно някои от вас ще се усмихнат "под мустак" - Ама възможно ли е това?
Възможно е и още как! Милен го доказва вече 10 години. Натрупаният опит и впечатления, придобитите знания във всекидневната работа и в комуникацията с колеги и бизнес партньори, позволяват на Милен Иванов спокойно да заяви: Да, аз съм успял предприемач!
И тук идва следващият въпрос: Що за птица е това - HR предприемач? Тези, които познават Милен, а те хич не са малко :-), веднага ще могат да отговорят на този въпрос. За останалите, ще се наложи да гледате интервюто! Въпреки, че основата на разговора е новата книга на Милен - "Как да си намерим по-добра работа в България", лично за мен същността на казаното е точно тази:
Предприемчивият и позитивен човек успява навсякъде!
Със сигурност този кратък текст не може да ви даде достатъчно информация по темата. Затова, гледайте видеото! Или още по-добре, купете си и прочетете книгата на Милен, заслужава си!
Приятно гледане:

Здравейте приятели,

Днес ви представяме третата и последна част от интервюто с Емилия Крайнова, на тема - "Ненасилствена комуникация и нейното приложение в бизнеса, управлението на Човешкия Капитал и дори в ежедневните взаимоотношения, в семейството, между приятели, навсякъде.

Здравейте приятели,

Днес ви представям втората част от интервюто с Емилия Крайнова. Първата част, за тези, които не са я гледали, можете да проследите оттук. Очаквайте и третата последна част до края на седмицата.

Поздрави:
Митко К

Здравейте приятели,

Доста се колебах в кой раздел да поставя настоящето видео. Избрах "Работа - Личен живот", защото темата кореспондира и с двете "половинки" от битието на всеки човек. Ненасилствената комуникация, след разговора с Емилия, мога да кажа, е начин на живот, следователно и начин на работа. Разделих видеото на три части, дългичко се получи :-)

Преди години, когато се занимавах основно с подбор, раздялата ми с кандидатите завършваше по един и същи начин. Когато казвах да очакват обратна връзка, каквато и да е тя, обикновено отговорът беше – да, всички казват така и после нищо.

Сега, когато изпращам кандидати за работа, диалогът е почти същият. Като че ли по-често ми задават въпроса – мога ли да се обадя след време за резултата. Може би мълчанието на даващата обратна връзка страна и по-дългия период на търсене на работа ги е направил кандидатите по-активни, по-уверени да питат и по-непримирими към неизпълнението на поет ангажимент.

HRInsight е инициатива на HR café Bulgaria и представлява „непосредствен” отговор А-ХА на провокиращи въпроси. В този формат няма как да сте подготвени: 20 въпроса, които са като поредица шотове текила...трудно е да си поемете дъх, но адреналина си го бива!

Съвременият кандидат идва на интервю «въоръжен до зъби» - холивудска усмивка, заученото резюме, дълъг списък от професионални и лични постижения. Как под тази маска да видим истинските качества на човека необходими за работа, като например, безконфликтност, доброжелателност, уравновесеност? Може би трябва леко да му се извикаме или «случайно» да разлеем горещо кафе на костюма му, или съвсем откровено да се заинтересуваме от цвета на бельото му?

Страници