HR evening - The Idea, The Atmosphere, The Lectors

Здравейте приятели,

В сряда, 19 юни, на ул. "Златен рог" №16, в София, се състоя първата Вечер на HR. Събитието е съвместна инициатива на HR cafe Bulgaria, Business & Networking Club и HR Bulgaria, група в Linkedin, обединяваща професионлисти от HR сектора. Нашето и на нашите партньори желание е тези събития да станат регулярни, да позволят на всички, които се интересуват от HR тематиката, да участват и да споделят практически опит, знания и умения, с колеги, познати и приятели. Неформалната обстановка, позволява наред с приятните мигове на релаксция и "small talks", да се провеждат и дискусии по теми, предложени от участниците и осигуряващи основа за "спорове" на професионално ниво :-).

В следващото видео можете да се запознаете, съвсем накратко, с атмосферата на събитието:

Темата, която беше обсъждана на първата Вечер на HR, беше - Професионална промяна - опит vs потенциал. Поканените лектори, представиха два практически казуса, близки и в същото време доста различни по своята същност.

Сирма Донева ни разказа за предизвикателството да потърсиш реализация по нестандартен начин на 30 - вижте нейния разказ тук.

Антоанета Кабакова сподели с нас трудния и нелек "път", който изграден професионалист трябва да извърви, принуден от реални обстоятелства - последвайте този линк!

Искам от името на организаторите да благодаря на всики, които ни уважиха с присъствието си - над 40 човека и участваха в дискусията, последвала интересните разкази на Сирма и Тони. За нас беше удоволствие и чест да ги посрещнем, като наши гости. Надяваме се определението "гости", скоро да отпадне и всички интересуващи се, активно да участват в подготовкта и разбира се, в провеждането на следващите срещи! Единствено и само по този начин инициатива ще бъде полезна и ще просъществува. Можете да ни пишете и да ни търсите чрез контактните форми на сайтовете на HR cafe Bulgaria и BNC, както и чрез групите в Linkedin и Facebook. Нарочно не слагам готови линкове, за да ви провокирам да бъдете активни :-)!

Очаквайте през следващата седмица, мненията на участниците и тяхната обратна връзка, относно събитието, както и предложения (надявам се), за формата и темите на следващото събитие. Всички събития ще бъдат платени и средствата останали, като излишък ще бъдат предоставени за социални или други каузи, определени от вас! След всяко събитие на сайтовете на организаторите ще бъдат публикувани отчети за набраните и изразходвани средства. Сумите, които ще се натрупват, както и тяхното разходване, ще бъдат отчитани отделно, отново максимално открито и прозрачно!

Ние, организаторите, разбира се сме отворени за комуникция и ще обсъждаме всички разумни инициативи и предложения. Впрочем най-лесният начин да станете част от инициативата е да "участвате" , чрез статии или видеа на сайта на HR cafe Bulgaria. Вратите са отворени :-)!!!

Още веднъж, благодаря на всички и  - До нови срещи!