HR cafe Bulgaria - БДЖ - история, традиции и промяна - Hot Chair interview

От какво се нуждае БДЖ на върха и от какво на оперативните нива? Предлагаме ви да чуете мнението на г-н Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на БДЖ Холдинг АД.

Създадени в края на 19 век и 10 години след Освобождението на България, днес Българските държавни железници търсят промяна. Бъдеща промяна, както г-н Владимир Владимиров споделя, в начина на мислене като част от неизбежната реформа на дружеството:

Неизбежността е такава, че вече считаме реформата за позакъсняла, както са закъсненията на влаковете. При това не искаме промяната да се влачи от година на година. Както многократно сме се убеждавали, промяната на нагласите на хората е една от най-трудните задачи за изпълнение. Ако говорим за една бизнес организация, то процесът обикновено протича отгоре надолу. И изисква добри лидерски качества (а може би и предприемачески?) на ключовите служители. С един обстоен поглед навътре може да се направи разбивка на бариерите, които възпрепятстват сътрудничеството и единомислието за извършване на промяната.

Ето линкове към предходни интервюта от поредицата:
Електростарт АД
Верипласт Балкан
Феър Плей Интернешънъл
Топливо АД
НЦОК - БСК
Сандвик Майнинг